Despre mine

Vocea sufletului meu

 

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.   Ioan 3:16

Ca si oricare sotie si mama credincioasa doream si ma sileam sa fac ce este bine si placut inaintea lui Dumnezeu , sa fiu pe plac celor din jurul meu, din familia mea …. dar de cele mai multe ori nu reuseam.

Ma intrebam adesea ; de ce esuiez ­­? de ce iar am gresit ? de ce iar m-am enervat ? ,iar am raspuns cu iutime,iar…iar…iar ?

Am cautat raspuns in mine si nu am gasit.   „eu „ imi justificam totul.  Pana intr-o zi cand intre setea arzatoare dupa adevarul lui Dumnezeu si lupta cu propriul meu „eu” am ajuns la marginea prapastiei, Inca un pas si ma risipeam ca praful de pe drumul uscat si neudat de multa vreme cu ploaia binecuvantata a Creatorului.

Eram insetata,sufletul meu cerea apa divina care se pogoara din ceruri si care iti poate adapa sufletul.

Am alergat sa caut surse pentru nevoile sufletului meu si Dumnezeu care cunoaste totul…

 „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.Voi Mă veţi chema şi veţi pleca; Mă veţi ruga, şi vă voi asculta.Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. Ieremia 29:11-13

Toata inima mea ardea de dor dupa o intalnire reala adevarata cu Isus ,acel care a luat asupra lui toate fradelegile mele,toate pacatele mele,a suferit in locul meu pentru ca in Numele Lui ,eu sa am eliberarea , izbavirea ,iertarea ,si vindecarea.

“Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.”Isaia 53:4-6

Eram de multi ani intoarsa la Dumnezeu,aveam perioade in care eram cu ravna pentru Dumnezeu ,apoi perioade cand intram intr-o stare de amorteala spirituala,ma puteam asemana cu valurile oceanului. Cum as i-si gaseasca Dumnezeu placerea intr-o persoana care nu doreste sa stea continuu sub voia Lui !?

Care intra din cand in cand in contradictie cu valorile cerului ,cu principiile create de Dumnezeu pentru oricine spune ca-l iubeste pe Dumnezeu.

Si eu il iubeam si spuneam ca nimic nu ma va desparti de dragostea Lui….desi erau obiceiuri ,si atitudini si modul meu de a ma relationa cu altii erau gresite inaintea Creatorului si Rascumparatorului meu.

Sa platit un pret prea mare ca sa fie luat asa usor,s-a dat un fiu ca jertfa pentru mine si nu orice fiu,un fiu de rege ,Fiul Regelui Ceresc.

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Ioan 3:16

Stiam acest verset inca de cand eram mica ,imi era drag si stiam ca este cheia care deschide usa spre Dumnezeu dar nu i-am inteles atat de bine semnificatia in viata mea pana intr-o zi cand eram fara bucurie,flamanda si insetata asa cum cerbul cauta apa intr-o vreme de seceta.

Spun versurile unei cantari cam asa;
“Precum cerbul apa o cauta,alearga setos la izvor ;
Asa eu te caut cu-nsetare,pe Tine Divin Salvator
Caci unde in lume e bine ,ca eu sa ma pot odihni?
Nu poate Isus fara tine,nicicum fericire sa fie.
Cand sunt doar cu tine Isuse,dispare durerea ce-o am.
In schimb bucurii am nespuse.Scutit eu ma simt de dusman.
Cum pot ca sa tac eu vreodata,cand am un asa Salvator?
Trimis de Cerescul meu Tata.Ca singurul Mantuitor.
Acel ce cu Domnul traieste.Se simte voios nencetat;
Acel ce pe Domnul serveste.Cu slava mereu e-mbracat.
Caci lui de nimic nu ii pasa,doar este Isus viata sa!
Caci Domnul pe el nu il lasa.Si-n urma Il va-ncorona”

Era o sete dupa adevar,dupa cunoastere,dupa eliberare ,dupa salvare.Am inceput sa raspoiesc pagina cu pagina in sufletul meu poate, poate gasesc o picatura de apa divina sa imi potoleasca cat de cat aceea sete pe care o simteam arzand in interiorul meu….si sti ce erau pe paginile sufletului meu? ; nesiguranta, teama, dragoste pentru anumite persoane sau lucruri, dorinta de a face binele celor care merita, stradania pentru a arata ca eu am o anumita valoare, era si Isus acolo pe cate o pagina dar era atat de mic incat abia iL mai zaream printre atatea dorinte si vise peste care se asternuse  deja praful asa cum toamna ,strazile se acopera de frunzele ingalbenite ale copacilor.

Tot ceea ce am gasit acolo nu mi-au satisfacut cautarile.

Ce am facut cu viata mea?

Era intrebarea care imi rasuna zi si noapte in mintea mea fara sa imi gasesc linistea,simteam ca doresc ceva mai mult decat un simplu crestin,nu imi ajungea viata de crestin pe care o aveam ,eu vroiam sa-l cunosc pe Isus si puterea invierii Lui in viata mea.

Am alergat pe genunchi cerand indurarea pentru sufletul meu si descoperire in cunoasterea voiei lui Dumnezeu  pentru mine personal.

Era o batalie launtrica doar intre mine si Dumnezeu.

Nu discutasem cu nimeni ce se intampla in sufletul meu.

In aceea perioada din viata mea simteam ca pot sa am incredere totala doar in Dumnezeu, stiam ca este singurul care ma poate intelege si ajuta.

Eu ma consideram o fica a Tatalui Ceresc,am marturisit ca Isus este mantuitorul meu cu multi ani in urma in apa botezului  ,L-am iubit mereu in felul meu,atat cat am avut eu cunostinta,cat am fost invatata,dar in acel moment din viata mea imi soptea o voce launtrica ,nu-i deajun!  Nu-i deajuns!

Am inceput sa reiau sa citesc multe carti crestine,carti pe care altadata le indrageam ,acum nu imi erau suficiente,nu era ceea ce cautam,pana intr-o zi cand in fata mea a aparut cartea ;”Cel ce sfarama lanturile robiei” de:Neil T. Anderson ,am citit odata,de doua ori ,am inteles ca era ceea ce cautam ,imi placea sa recitesc anumite capitole din cartea aceasta. Am inteles adevarata  identitate in Cristos,batalia spirituala ce se da in viata fiecaruia zi de zi dupa ce il primeste pe Isus ca Domn si Mantuitor in viata lui, nevoia de o eliberare totala in Numele lui Isus , pasii catre libertatea in Hristos,si biruinta pe care o aduce Duhul lui Dumenzeu in viata credinciosului dupa eliberare.

Ce eliberare?

De ce ar trebui  sa fiu eliberata cand eu pretind ca il am pe Isus in viata mea ca stapan?

El sa jertfit pentru mine,eu cred in jertfa Lui,cred ca El este singurul meu Mantuitor si am asigurarea vietii vesnice prin El. Dupa ce am iesit din apa botezului si am plecat acasa am fost un om nou ,nascut din Dumnezeu prin jertfa ispasitoare a Fiului sau Isus Cristos,am intrat in familia Regelui Maret si Suprem ,ma asteptam ca vorbirea mea,atitudinile mele,reactile mele fata de altii sa fie schimbate odata cu legamantul facut.

Atunci imi era usor sa traiesc frumos pentru ca eram la dragostea dintai,eram atat de indragostita de Isus incat vroiam sa vina la noapte…dar na venit,si au trecut ani buni de atunci si dragostea dintai a trecut pe alte locuri asa cum se pertece cu majoritatea crestinilor.

Intram in alergarea vietii si depinde ce intalnim in calea noastra,sunt lucruri marunte la inceput la care spunem doar odata….si ne trezim ca le repetam pana devin obiceiuri.

As putea sa enumar doar cateva care de inceput nu sunt atat de grave; programe de TV.care  inveselesc de moment,dar care fura timpul si ocupa mintea cu lucruri care nu au nimic cu Imparatia lui Dumnezeu,satan vrea doar sa deschizi televizorul cand intri in camera,sau cand te asezi in pat inainte sa adormi ,atata timp cat stai la televizor el este bucuros ca asculti de el si nu de Duhul lui Dumnezeu.

Adormi si in mintea ta raman scenele vizionate .Cum sa iti vorbeasca Dumnezeu in timpul noptii ,cand tu ai adormit cu gandul la placerile lumesti?

Anumite expresi care se folosesc atunci cand ceva nu iti iese, sau cineva te enerveaza.

Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia.”Coloseni 4:6 .

Denaturarea adevarului sau spunerea lui doar pe jumatate,

Nu vă minţiţi unii pe alţii, întrucât v-aţi dezbrăcat de omul cel vechi cu faptele lui,şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut”. Coloseni 3:9-10 .

A lua ceva ce nu iti apartine,nu ai drept asupra unui obiect sau poate fi chiar si un aliment,orice lucru ce nu ti se cuvine nu te atinge de el..

Să nu furaţi şi să nu minţiţi, nici să nu vă înşelaţi unii pe alţii.”Levetic 19:11.

Sa spui ca a costat mai putin cand de fapt a costat mai mult doar pentru ca sa te lauzi

”Dar, dacă aveţi în inima voastră pizmă amară şi un duh de ceartă, să nu vă lăudaţi şi să nu minţiţi împotriva adevărului”Iacov 3:14

In relatii unii cu altii cand lipseste ingaduinta,iertarea,bunatatea,blandetea

Astfel, dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.”Coloseni 3:12-13

Am enumerat doar cateva si daca sunt sincera cu mine  pe toate acestea le-am avut in trairile mele din cand in cand.

Nu-i asa ca toate obiceiurile negative vin din cel rau din satan?

Căci acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele.”Iacov 3:16

Cum se poate ca eu sunt a lui Cristos si fac ce imi spune satan sa fac de multe ori ?!

Apostolul Pavel era asa de plin de Cristos incat a putut sa afirme cu toata taria

” Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. Galateni2:20

Cand ma identific cu jertfa Domnului Isus ,cu suferintele Lui,cu moartea Lui si cu invierea Lui,inteleg ca tot ce este lumesc ,tot ce este din fire si din satan, trebuie sa moara fata de mine ;eu-l meu sa fie rastignit impreuna cu Cristos asa incat eu-l sa nu mai existe  ,chiar daca in trup traiesc in mine sa fie Cristos viu in fiecare zi . „ Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze. Pentru că oricine va vrea să-şi scape viaţa o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.”Matei 16:24-25

Am inteles atunci ca trebuie sa ma las de viata mea ,de trairile mele dupa indemnurile firii si sa merg dupa Isus. Atunci cand nu fac ce mi-a spus Isus sa fac ,dovedesc ca vreau sa merg cu Isus dar inaintea Lui. Isus a fost Cel dintai ,El a mers inaintea noastra pentru ca noi sa mergem dupa El.

Accept eu sa merg dupa Isus?

Daca accept, ma uit la Isus si fac ce a facut El, vorbesc cum a vorbit El, umblu in ascultare de Tatal asa cum a umblat El, ma rog cum sa rugat El.

In relatiile mele de familie ma uit la Isus si fac ce a facut El.

Isus este exemplul meu in viata personala ,in viata de familie,intre prieteni,intre frati si intre dusmani. Isus nu le vorbea doar ucenicilor atunci,imi spune si mie personal ,ne spune tuturor celor care vrem sa-L urmam din dragoste,depinde cat timp va trece pana o sa-L intelegi.

O sa lasi sa treaca inca ani pe langa tine fara sa te lepezi de tine ca sa-L poti urma pe Isus ?

Am inteles ca doar lepadand tot ce-i din cel rau putem sa-L urmam pe Isus.

Pentru ca Isus a adus Imparatia lui Dumnezeu pe pamant si nimic din cel rau nu poate intra in Imparatia lui Dumnezeu.Isus vrea ca si eu si tu ,fiecare din noi sa fim o particica din Imparatia lui Dumnezeu pe pamant.In Imparatia intunericului Isus coboara o particica din Imparatia lui Dumnezeu prin insasi viata Lui. Isus cand ii cheama pe ucenici unul cate unul ,ei lasau totul pana si ocupatiile lor ,pasiunile lor si mergeau  dupa Isus,intrau in scoala lui Isus pentru a fi  formati pentru a devenii martori vii ai Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant .

Ucenicii au stat doar trei ani si jumatate cu Isus in scoala si au fost asa de atenti la tot ce facea El ca sa poata face si ei la fel.

De ce oare?

Pentru ca isi iubeau Invatatorul !

Pentru ca au inteles ca Isus este trimisul lui Dumnezeu pe pamant pentru salvarea omenirii de sub putera intunericului ,este Fiul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii intregi.

Si eu sunt un ucenic al lui Isus,am intrat in scoala Domnului Isus de mai multi ani ,dar am mers de atatea ori inaintea Lui  si nu am privit la El, nu i-am intors spatele ci am pasit inaintea Lui prin neascultarile mele,am privit la lume,la oameni, la lucrurile lumesti si nu mi-am insusit lectia predata de Invatatorul Suprem .

Atunci cand pasii tai nu calca pe urmele Domnului Isus ,nu iL ai in priviri ,nu-L vezi ce ar face El in locul tau sa treaca prin asemenea situatii,nu-L auzi cand iti vorbeste,nu vezi steagul de biruinta care la si ridicat in fata incercarilor tale,nu ai cum sa vezi cand stai cu spatele catre El.

Tu zici ca mergi cu Isus dar I-L tii in spatele tau prin modul tau gresit de a fi. Daca vom iubii pe Isus vom traii ca El ,vom dorii sa-L copiem asa incat chipul Sau sa se poata citii in atitudinile noastre,in vorbirea noastra,in dorintele noastre in toate relatiile noastre cu cei din jur

Priveste in gandirea ta ,in atitudinile tale ,in modul tau de a te relationa cu cei din familia ta ,din grupul tau de prieteni,cu cei din biserica ta…mergi tu dupa Isus!   .

florica  maran

Reclame