Articol publicat in Revista E vremea ta, august 2012

Iubitele mele surori,

As fi dorit mult mai mult sa pot fi de față si sa va vorbesc despre lucrurile privitoare la identitatea noastra, la felul nostru de viata pe care o traim, la țelul pe care-l urmarim in viata noastra. Cand urmaresti un țel in viata, trebuie sa cunosti coordonațele care te conduc spre țel si sa ai siguranta ca pleci la drum bine echipat ca sa poți ajunge in final la țel.

Viața noastra a primit un țel, un scop, atunci cand L-am intalnit pe Domnul Isus, cand ne-am daruit total Lui, cand am incheiat un Legamant prin care ne-am unit si I-am declarat credinciosie, si ca-L vom urma toata viața. Ce clipe inalțatoare am trait cand imbracate in haine albe, simbol al curației, al neprihanirii dobandite prin spalarea de orice pacat in sangele Domnului Isus, am fost scufundate in apa. Am declarat atunci ca murim fața de vechiul stapan, parasim lumea cu tot ce este ea, si  am primit garanția ca “El ne-a izbavit de sub puterea intunericului, si ne-a stramutat in Imparația Fiului, dragostei Lui” (Col.1:13). Dumnezeu Tatal ne-a declarat si a depus marturie in fața Cosmosului, ca suntem fiicele Lui, tot asa cum Tatal L-a declarat pe Domnul Isus zicand : “Tu esti Fiul Meu prea iubit : in Tine Imi gasesc toata placerea Mea!” Imi aduc aminte si retraiesc acele clipe, cand iesind din apa raului, mi se parea ca cerul a coborat pe pamant, si totul in jurul meu a fost intr-o lumina cereasca. Pasii mei parca nu atingeau pamantul. Bucuria pe care o simteam si lumina puternica in care am intrat, cand am iesit din apa, mi le-am explicat prin prezenta Tatalui care Isi primeste fiica in Casa Lui, in familia Lui. Tatal a fost prezent si la botezul meu , si a depus marturie ca m-a primit ca fiica Lui,  tot asa, cum a depus marturie la botezul Domnului Isus. Oare nu-Si primeste Tatal pe fiecare copil  cu cinste si cu slava, care sunt rod al suferintelor si jertfei Fiului Sau,  ca o lucrare desavarsita prin jertfa de la Calvar !? Am fost rascumparati nu cu aur sau cu argint, “ci cu sangele scump al lui Cristos, Mielul fara cusur si fara prihana” (1 Petru 1 : 19). Am intrat in Imparația lui Dumnezeu ca o noua creație, impreuna cu Cristos, neprihanirea noastra ! In cer era bucurie, in vazduh era bucurie, pentru ca din ceruri cobora lumina, neprihanirea, si voia lui Dumnezeu se facea cum se face in ceruri. Imparația lui Dumnezeu se instaura pe pamant, prin toți aceia care au auzit glasul, au inviat din morti, si L-au primit ca Mantuitor si Domn al vietii lor. Fiecare suflet, fiecare copil al lui Dumnezeu, castigat prin jertfa Domnului Isus, este triumful biruinței de la Calvar. Eu cred ca toți copiii lui Dumnezeu au fost primiți tot cu atata dragoste si bucurie, ca pe Insusi, Fiul Sau, Domnul nostru Isus Cristos.  “… si ca i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine” (Ioan 17 : 23), sunt cuvintele Domnului Isus, cand S-a rugat pentru noi.

Daca am avut o intrare atat de triumfala in Casa Lui, in Familia Lui, atat de mult prețuiți, oare cum ar trebui sa ne purtam ca sa ne pastram locul primit prin bunatatea lui Dumnezeu, prin dragostea Lui.

Noi facem parte dintr-o seminție aleasa, o preoție imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie a Lui, … pe voi va sfatuiesc sa aveti o purtare buna in mijlocul popoarelor, …ca cei care va vad, sa slaveasca pe Dumnezeu in ziua cercetarii (1 Pet.2: 9,12). “.. ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinți si preaiubiți, imbracați-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandeta, cu indelunga rabdare (Col.3: 12). Dar mai pe sus de toate acestea, imbracați-va cu dragostea, care este legatura desavarsirii (Col. 3: 14). Noi suntem Imparația lui Dumnezeu pe pamant, reprezentanți, ambasadori ai cerului, aici, si acum. Esti tu un teritoriu al Imparației lui Dumnezeu pentru tine, insați, pentru familia ta, pentru biserica din care faci parte, pentru locul tau de munca?

As dori sa te opresti si sa te intrebi, sa te cercetezi, este viata ta conform legamantului pe care l-ai facut cand ți-ai predat viata Domnului Isus ? Ti-ai pastrat dragostea dintai pe care ai promis-o ? Adu-ți aminte de bucuria si dragostea care erau in inima ta, atunci ! Dumnezeu doreste sa te intorci la dragostea dintai, sa traiesti din plin in acea partasie pe care ai avut-o atunci, la inceputul calatoriei tale cu Domnul Isus. Totul depinde de cat de mult Il iubesti pe Domnul Isus ! Toate domeniile din viata ta vor arata cat de mult Il iubesti pe Domnul Isus. Relatia ta cu sotul tau, relatia ta cu copiii tai, cu biserica, cu cei din jurul tau, toate vor spune cat de mult Il iubesti pe Domnul Isus ! Domnul Isus ne spune: “Ramaneți in dragostea Mea !” Domnul Isus nu ne paraseste, dar noi Il putem parasi, sau alunga din viata noastra.  Domnul Isus ne cere sa-L iubim mai mult decat orice din lumea aceasta. Cine iubeste pe tata sau mama, sau fiica, sau orice altceva, mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine.

Din experiența am invatat un lucru foarte important : aceasta dragoste pe care mi-o cere Domnul Isus, care sa intreaca orice alta dragoste, te ajuta sa stai in picioare in persecuție, in suferința pentru credința in Domnul Isus. Aceasta dragoste te ajuta sa nu te desparta nimic de dragostea lui Dumnezeu.  Daca nu as fi avut aceasta dragoste pentru Domnul Isus, nu as fi fost in stare sa inteleg cuvintele Domnului Isus : “Cum M-a trimis pe Mine Tatal, asa  va trimit si Eu pe voi!’ Le-am socotit ca un mare har, si un mare privilegiu sa aplic cuvintele Domnului Isus la viata mea. El m-a umplut de dragostea Lui si mi-a dat putere, pace si m-am odihnit in voia Lui.  Daca pazim poruncile Lui, dragostea Tatalui a ajuns desavarsita in noi. In aceasta stare ne doreste sa fim, ca Domnul Isus sa ia chip in noi, sa ajungem la desavarsirea ceruta de Tatal. Urmariți pacea si sfințirea, fara de care nimeni nu-l va vedea pe Dumnezeu. Daca vrea cineva sa faca voia Lui, va ajunge sa cunoasca o viața traita dumnezeieste.

Prin dragostea si bunatatea Lui,           Elisabeta Ton

Reclame

Multumesc pentru vizita si comentariu....iti doresc o noua zi in bratul Tatalui Ceresc

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s